Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

...το τέλος του... μαυροπίνακα


...διαδραστικός πίνακας διδασκαλίας...επανάσταση στη διδασκαλία








...εγκαταστάθηκαν διαδραστικοί πίνακες (interactive whiteboards) τελευταίας τεχνολογίας σε σχολεία και το μάθημα γίνεται ακόμα πιο ζωντανό και ευχάριστο με τους πίνακες αφής και τις δυνατότητες που παρέχουν τα laptop και οι projectors

Πώς, όμως, λειτουργεί ο διαδραστικός πίνακας; Ο διαδραστικός πίνακας είναι μια οθόνη ευαίσθητη στην αφή, που δουλεύει σε συνεργασία με έναν υπολογιστή και ένα βιντεοπροβολέα, παρουσιάζοντας την πληροφορία που εμφανίζεται στην οθόνη του υπολογιστή. Ο υπολογιστής που συνδέεται στο διαδραστικό πίνακα ελέγχεται απευθείας με το άγγιγμα και έτσι ο χρήστης μπορεί να αλληλεπιδράσει με τα εικονιζόμενα αντικείμενα, χρησιμοποιώντας την αφή!




...εδώ και λίγο καιρό, οι παραδοσιακές μέθοδοι διδασκαλίας έχουν... εγκαταλειφθεί στο 24ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης. Οι δάσκαλοι του σχολείου, όλοι τους εκπαιδευτικοί με ανησυχίες, αξιοποιούν τις δυνατότητες που προσφέρει η τεχνολογία, βάζοντας στην... άκρη τον κλασικό μαυροπίνακα, την κιμωλία και τον παραδοσιακό χάρτη, καθώς μεταφέρουν πλέον τη γνώση με τη βοήθεια διαδραστικών πινάκων, ηλεκτρονικών υπολογιστών και βιντεοπροβολέων.
...η τεχνολογία, που έχει μπει για τα καλά στις σχολικές αίθουσες του δημοτικού, έχει... ανοίξει κι ένα δίαυλο επικοινωνίας ακόμη και με σχολεία που βρίσκονται μίλια μακριά! Κάνουν ένα πρόγραμμα e-twinning με τάξη της Σουηδίας. Μαθαίνουν τα ήθη, τα έθιμα, τους τρόπους διδασκαλίας, τα βιβλία που έχουν κι αντίστοιχα αυτοί μαθαίνουν για τα δικά μας.

...τέλος..ψάχνοντας βρέθηκε και το video, που παρουσιάζει όλες τις τεχνολογικές λεπτομέριες λειτουργίας των ...πινάκων αυτών...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου