Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

....ΠΟΡΤΟΦΟΛΑΔΕΣ... κάνουν θραύση στην αγορά



Υπάρχει αυξημένη δραστηριότητα πορτοφολάδων στη Θεσσαλονίκη.  Δρουν οργανωμένα κυκλώματα πορτοφολάδων, συνήθως ρουμανικής, βουλγαρικής ή αλβανικής προέλευσης. Στα κυκλώματα συμμετέχουν περισσότερα από δέκα άτομα, τα οποία χωρίζονται σε δυάδες ή τριάδες. Οι ομάδες μοιράζονται σε χώρους όπου παρατηρείται συνωστισμός.
Οι δράστες εντοπίζουν το θύμα τους καθώς βγάζει ή βάζει το πορτοφόλι για μια συναλλαγή και εκμεταλλευόμενοι την απασχόληση ή την αφηρημάδα του, το αφαιρούν από το εσωτερικό του ενδύματος ή της τσάντας.
Οι συνηθέστερες μέθοδοι αρπαγής του πορτοφολιού είναι οι εξής:

1. Η μέθοδος της “ψαλίδας”. Ο πορτοφολάς κρατά στο χέρι πάντα ένα προκάλυμμα, συνήθως πανωφόρι ή εφημερίδα, κάτω από το οποίο καλύπτει τα δάχτυλά του. Πλησιάζει το θύμα και με γρήγορη κίνηση βάζει τα δύο δάχτυλα, δείκτη και μεσαίο, στην τσέπη ή την τσάντα και αφαιρεί το πορτοφόλι. Το πορτοφόλι δεν μένει στα χέρια του δράστη αλλά παραδίδεται σε συνεργό του, ο οποίος απομακρύνεται αμέσως από το σημείο.

2. Η μέθοδος της “εγχείρησης”. Οι δράστες χρησιμοποιούν ξυραφάκι ή χαρτοκόπτη με λεπίδα για να κόψουν την τσάντα ή την τσέπη, που ενδεχομένως να είναι κλεισμένες με φερμουάρ. Αφού σκίσουν το σημείο που διογκώνεται, αφαιρούν το πορτοφόλι.
3. Η μέθοδος της “σύγκρουσης”. Ο πορτοφολάς “τρακάρει” βίαια το θύμα στο πεζοδρόμιο, δήθεν τυχαία. Τη στιγμή της σύγκρουσης βάζει το χέρι στην τσάντα ή την τσέπη και αφαιρεί το πορτοφόλι. Ζητά συγγνώμη και φεύγει τρέχοντας.
Τι πρέπει να προσέχουμε???.....όλοι σας έχουν μιλήσει και σας συμβούλεψαν με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο να προσέχετε...κλπ...
Σήμερα ...την "πάτησε" κάποιος απο την παρέα...του κλέψανε το πορτοφόλι...χρήματα, κάρτες, δίπλωμα, ταυτότητα κλπ...στην αγορά, στη Β. Ηρακλείου, το μεσημέρι....ά!! ρέ παλιόπαιδα, άν πηγαίναμε για ούζο σήμερα.....δέν θα γινόταν τίποτε...

1 σχόλιο:

  1. ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΟΣ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΛΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ.
    ΕΣΥ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΔΙΟΡΘΩΝΟΝΤΑΙ.
    ΜΗ ΜΟΥ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΣΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΑΥΡΙΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή