Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

...Barbados...st.John 's Church...Ferdinando Paleologos...Clifton Hall Plantation


Το Μπαρμπάντος, είναι μια νησιωτική χώρα με έκταση 431km² και πληθυσμό 279.254. Πρωτεύουσα είναι η Μπρίτζταουν.

Είναι ανεξάρτητο κράτος από τις 30 Νοεμβρίου του 1966.Το νησί είναι τουριστικά αναπτυγμένο, με μεγάλα και πολυτελή ξενοδοχεία, που προσφέρουν εξυπηρέτηση και φιλοξενία γνωστή παγκοσμίως.
 
 
...πριν λίγο καιρό ξεκίνησε ένας φίλος απ' την παρέα μας, ένα ταξείδι...μακρινό..ως το barbados...
 
 

...ο προορισμός στο νησί δέν ήταν απλά τουριστικός...είχε "μέσα του"...ένα τάμα..μιά υπόσχεση στον εαυτό του...να επισκευθεί τον τάφο του έλληνα απόγονου του τελευταίου αυτοκράτορα του Βυζαντίου Κωνσταντίνου XI , τον τάφο του Ferdinando Paleologus. 
 
...αλλά άς πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά τους :

...το πλοίο...έπιασε λιμάνι...ο φίλος μας έφθασε επιτέλους...
 
 
 
 

Οι νότιες και δυτικές ακτές του Μπαρμπάντος είναι δημοφιλείς στους επισκέπτες, με τον ήρεμο γαλανό Ατλαντικό Ωκεανό και τις λεπτές άσπρες και ροζ αμμώδεις παραλίες τους. Η ανατολική ακτή του νησιού, είναι πιο άγρια καθώς τα κύματα του Ατλαντικού Ωκεανού πέφτουν με μανία στις ακτές.
 
...δυτική ακτή...περιοχή st John
 
...Ο Ferdinando ήρθε με μία από τις πρώτες Βρετανικές αποστολές στη νήσο αυτή, όπως έκαναν και άλλοι Παλαιολόγοι της οικογένειάς του (η μητέρα του Mary Balls Paleologus και ο αδερφός του John-Theodorus Paleologus).
Σε αυτό το μικρό παράδεισο θέλησαν να ζήσουν το υπόλοιπο της ζωής τους, οργανώνοντας την τοπική εκκλησία. Ο Ferdinando περπατούσε συχνά με τη σύζυγό του Rebecca Pomfrett στους καταπράσινους λόφους και τις όμορφες ακρογιαλιές…  Εκεί της εξηγούσε την καταγωγή του από μια μακρινή χώρα που πλέον υπήρχε μόνο στα παραμύθια. Εκεί στις ίδιες ακτές που κάποτε περπατούσε η γλυκιά Μίρα-Κάλι με τον Κυβερνήτη του Μύστικου «Φύλακας Άγγελος». Έζησε πάνω απο 20 χρόνια στο νησί και ήταν ιδιοκτήτης του περίφημου Cliifton Hall Great House στο St, John,που χρονολογείται απ' το 1600.


 Μπορεί να ήταν στην κατοχή Abel Rous Dottin στο 1700 ή 1800 και, στη συνέχεια εξαγοράστηκε από την General Robert Haynes λίγο μετά το 1807. Το 1920 τα αρχεία δείχνουν 401 στρέμματα γή με φυτείες. 



Το σπίτι έχει έξι υπνοδωμάτια, πλυντήριο, ένα μπαρ, την αποθήκευση κρασιού, μια σοφίτα και το καθιστικό έχει τζάκι. Υπάρχουν τρεις outbuildings σχετικά με την ιδιοκτησία, καθώς και μια δεξαμενή αποθήκευσης νερού.






 
 
 
 
 
 

...ενδιάμεσα των ημερών ο φίλος μας έκανε και...διακοπές..!!!!!
 
 
 
 

....σαν να περνούσε ωραία !!!!!
 
 
 
 
 

 
...κι η γυναίκα του όμως.????? καλά περνούσε κι αυτή !!!!!
 
 
 

st John 's Church...
..μία κλασσική Γοτθική εκκλησία, βρίσκεται σ' έναν βράχο με θέα τις γραφικές ακτές του Ατλαντικού. Κτίστηκε το 1836 για να αντικαταστήσει την προηγούμενη εκκλησία του 17ου αιώνα, που καταστράφηκε από τυφώνα το 1831.
 
 
 
 
 

...κατά την περιήγηση στον αύλειο χώρο μπορείς να δείς διάφορα πράγματα...όπως τον στρατιώτη που ζήτησε να ταφεί σε όρθια θέση, έτσι ώστε να...απολαμβάνει τη θέα.!!!!
.........
....αλλά εδώ αρχίζει και...τελειώνει το ταξείδι "τάμα" του φίλου μας....
 

...ο τάφος του Ferdinando Paleologus...
 
 
 

 
...και το όμορφο ταξείδι...τελειώνει...κάπου εδώ !!!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου